FAQ

WAT IS CARDETAILING?

Car detailing is het grondig reinigen, restaureren en beschermen van een voertuig, zowel van binnen als van buiten. Het doel van car detailing is om de auto weer in een nieuwe staat te brengen en de nieuwstaat in de loop der tijd te behouden.

Detailing omvat een meerstappen proces dat de volgende taken omvat:

Reinigen van de buitenkant: Dit omvat het wassen en drogen van de buitenkant, het verwijderen van oppervlakteverontreinigingen zoals teer, sap en remstof, en het aanbrengen van een beschermende coating op de lak.

Lakcorrectie: Dit omvat het verwijderen van imperfecties zoals krassen, swirl marks en oxidatie om de lak weer te laten glanzen.

Schoonmaken van de motorruimte:

Dit omvat het reinigen en beschermen van de motor en alle onderdelen ervan.

Interieurreiniging: Hierbij wordt het interieur van de auto grondig gereinigd, inclusief de stoelen, de tapijten, het dashboard en de ramen. Lederen stoelen kunnen worden beschermd.

Bescherming: Dit omvat het aanbrengen van een keramische coating op verschillende oppervlakken om vuil, vlekken en UV-stralen te weren en het uiterlijk van de auto te behouden.

WAT IS POLIEREN / LAKCORRECTIE?

Lakcorrectie is het verwijderen van oppervlakkige imperfecties op een voertuig zoals krassen, swirl marks, en oxidatie.

Door de wagen te laten polieren maakt u de lak weer strak en glanzend, hierdoor komt de wagen weer in zijn oude glorie terecht.

IS CARDETAILING DE INVESTERING WAARD?

Car detailing is een investering die de moeite waard is, omdat het helpt om het uiterlijk van een voertuig te behouden en het te beschermen tegen schade en slijtage. Regelmatig detailen verhoogt ook de doorverkoopwaarde van een voertuig.

WAT IS CHIPTUNING?

Chiptuning is een proces waarbij het motormanagementsysteem van een voertuig wordt gewijzigd met behulp van een computerchip of -module. De chip of module is geprogrammeerd om de parameters van de motor te wijzigen, zoals ontstekingstijdstip, brandstoftoevoer en compressiedruk. Dit resulteert in betere motorprestaties, zoals meer vermogen en koppel. Chip-tuning wordt vaak toegepast op diesel- en benzinemotoren en kan zowel op nieuwe als op oudere voertuigen worden uitgevoerd. Het proces omvat meestal toegang tot de engine control unit (ECU), de hoofdcomputer in een voertuig, en herprogrammering met nieuwe software. Chip-tuning kan de effici├źntie en prestaties van de motor verbeteren, daarnaast kan het ook voor minder brandstof verbruik zorgen.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact met ons op.